Hälsotest hemma

Till skillnad från de andra aktörerna på denna hemsida erbjuder Quicktests produkter där du själv utför testet hemma. Med dessa tester får du svar inom några minuter. Du behöver inte skicka in blod eller urin till något labb.

I medicinvärlden kallas detta IVD (In vitro Diagnostic), Quicktest kallar det för ”testa och få svar direkt”. Samma tester och teknik används dagligen på vårdcentraler, sjukhus och kliniker. Det är alltså en beprövad teknik. Dessa tester visar om det är positivt eller negativt, det visar inte mängder av olika substanser eller värden.

Quicktest har dock valt att sätta gränsvärden som ger dig trygghet, med det menar vi att t.ex ett järnbristtest som ligger nära gränsvärdet kan visa positivt trots att det är negativt. På så vis visar testet inte på negativt om det ligger på gränsvärdet till positivt.

Mer om dessa tester går att hitta på Quicktests hemsida

Så hur går det till?

Quicktest produkter kräver antingen urin eller blod. Oavsett om det är blod eller urin ska vätskan komma i kontakt med testkassett eller teststicka. När så sker uppstår en reaktion och testet visar sedan om det är positivt eller negativt. Allt som du behöver medföljer i paketet.

Så här gör du med våra tester som kräver blod:

1. Stick i fingret. 2. Droppa i test. 3. Läs resultat (lansett för stick i finger medföljer)